Pelletkachelpijpen

Ruimte met of zonder schoorsteen!
Een houtpelletkachel kan aangesloten worden op een bestaande schoorsteen (fig. 2). Doordat de rookgassen van een pelletkachel echter “uitgeblazen” worden, kan de kachel ook perfect geplaatst worden in een woning, kantoor, werkplaats, vakantiewoning, stacaravan, waar geen schoorsteen aansluiting aanwezig is.

Een houtpelletkachel heeft in tegenstelling tot een open haard of houtkachel geen natuurlijke trek nodig.

Pelletkachel toebehoren pelletkachelpijpen HPGreenHeat

In de figuren is onder meer de mogelijkheid ingetekend van een externe luchttoevoer. Plaats van In/Outlet per model verschillend.

Dit maakt de pelletkachel tot een heel flexibele inzetbare verwarmingsbron. U kunt namelijk volstaan met RVS pelletkachelpijpen tbv uw rookgasafvoer die al vrij simpel met een muurdoorvoer te realiseren is (fig. 1 en fig. 3). Ook andere doorvoeren zijn mogelijk, bijvoorbeeld door plafond c.q. schuin/hellend/plat dak.

pelletkachelpijpen GH-50 voorbeeld muurdoorvoerPelletkachel rookgasafvoer: bij de doorvoeren zijn er wel een aantal aandachtspunten, zoals lengte van de kanalen, hoogte van de uitlaat, nabijheid van ramen, carport, buren e.d. Ook hierover informeren wij u graag.

Het materiaal moet verder van RVS zijn. Per slot van rekening blijft ook het verbranden van pellets een houtvuur en dat betekent dat de rookgassen zurig van aard zijn. Dus zowel de temperatuur als de aard van de rookgassen maken RVS noodzakelijk.

Er zijn diverse aansluitingen mogelijk en de RVS materialen zijn er in verschillende maten en uitvoeringen; zoals blank RVS, zwart gemoffeld RVS, enkel- en dubbelwandig. Bovendien zijn er ook flexibele RVS pijpen zowel enkelwandig als dubbelwandig verkrijgbaar, met name voor doorvoer van (lekke/ gebrekkige) schoorstenen. Pelletkachel pijpen en dergelijke zijn verder voorzien van siliconenringen, die een gasdichte aansluiting tussen kachel en de diverse delen garanderen.

Informatie en levering via HP GreenHeat
Pelletkachel pijpen, materialen en toebehoren kunt u via ons bestellen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en benodigde materialen in uw situatie.

Onderstaand enkele voorbeelden van materialen.

pelletkachelpijpen toebehoren Rookgasafvoer tabel 1pelletkachelpijpen toebehoren Rookgasafvoer tabel 2

Nb; dit is geen volledig overzicht van beschikbare materialen.

 pelletkachelpijpen en toebehoren verkrijgbaar bij www.hpgreenheat.nl
Print Friendly, PDF & Email